Iphone X - новий "безрамковий" смартфон, що виділяється на тлі інших новинок, недавно показаних публіці компанією Apple. Незважаючи на свою досить високу ціну, він, імовірно, виявиться настільки популярним, що в 2017 році його буде досить непросто купити. Коли ж завершиться період нестачі iphone X і його стане вистачати всім бажаючим? І що вже зроблене для того, щоб знизити рівень дефіциту?
Ті користувачі, які готові придбати за ~1000 доларів США новий "безрамковий" iphone X з Oled-Дисплеєм, імовірно, чекають 27 жовтня 2017 року, коли почнеться приймання попередніх замовлень на новинку. Але, ресурс macrumors.com каже про те, що аналітик KGI Securities Минг-Чи Куо (Ming-Chi Kuo) пояснив: на самий дорогий зі смартфонов Apple за всю історію, імовірно, буде більш високий попит, ніж той, з яким міг би упоратися ланцюжок поставок Apple. Додаткові подробиці, що стосуються ймовірності майбутнього дефіциту нових "безрамкових" смартфонов від компанії Apple, були також розглянуті Ником Стэттом (Nick Statt) на сторінках ресурсу theverge.com.

Це означає, що поставок прийдется чекати довше. Аналітик додав також, що можливості виробництва Apple iphone X становили менш 10 тисяч девайсів у день. Але виробничі можливості згодом можуть зрости.
Аналітик вважає, що екран майже у всю передню панель девайса й функція розпізнавання облич стануть факторами, що підвищують попит на iphone X. І це може привести до досить сильного дефіциту девайсів. На думку аналітика, попит буде більше обсягів поставок до 2018 року. Минг-чи Куо прогнозує, що ще до кінця поточного фінансового року компанією Apple буде поставлено приблизно 40 мільйонів iphone X. І ще приблизно 90 мільйонів цих вражаючих девайсів буде поставлено в 2018 році.

Додатково також відзначається, що компанія Apple перенесла початок предзаказів і поставок на кінець жовтня - початок листопада поточного року, щоб запобігти поглинанню продажів iphone 8 і iphone 8 Plus продажами більш вражаючого девайсу. Приймання попередніх замовлень на обидві версії iphone 8 почався ще ранком 15 вересня 2017 року. У продажі вони з'являться 22 вересня поточного року. Ці девайси вийшли замість Phone 7S, як могли б називатися трохи вдосконалені моделі Phone 7.

Джерело: Олег Довбня